Geef je relaties vorm

Gezonde relaties zijn prettig. Het is fijn wanneer je je veilig, gezien en gehoord voelt. Dat je elkaar ondersteunt en betrokken bent. Rust en houvast kan ervaren bij elkaar. Waar je elkaar uitdaagt en je ontwikkelt, maar wel bent wie je van nature bent. Een goede balans tussen jouw autonomie en de verbinding die je aangaat met degene die jou lief is.

Liefde is heerlijk, behalve als je het gevoel hebt dat er iets ontbreekt. In je relatie(s) kunnen situaties ontstaan waarin jouw persoonlijke opvattingen en gevoelens verschillen met die van de ander. Dat confronteert je met je eigen behoeften en verlangens. Iedere relatie is immers een reflectie van de relatie met jezelf. Hoe maak je keuzes? Hoe blijf je dicht bij jezelf en jouw levensgeluk? En waar raakt het aan de ander?

Wil je iets in je relatie veranderen, maar weet je niet hoe?

Loop je steeds vast in dezelfde discussies?

Wil je grip krijgen op onderliggende dynamieken en patronen die spelen?

Wil je meer inzicht en begrip voor elkaars behoeften?

Wil je je begrepen voelen door de ander?

Heb je het idee dat jullie van elkaar verwijderen en weet je niet hoe je het tij moet keren?

Coaching is een middel om je hierbij te helpen

Je ervaart welk aandeel jij in de relatie hebt. Je leert je kwaliteiten te onderkennen en in te zetten. Je verbetert en verheldert je communicatie. Je maakt emoties, irritaties en behoeften bespreekbaar. Je ben je bewust van wat er gebeurt, waardoor er meer begrip ontstaat. Hierdoor groeit het vertrouwen en krijg je meer vreugde in je relatie.

Als jouw coach heb ik de rol van klankbord, ondersteuner en begeleider. De werkwijze laat ik aansluiten op jouw vraag, behoefte en manier van leren. Hierbij maak ik gebruik van gesprek, rollenspel, visualisaties en oefeningen, bijvoorbeeld het relatiespel en kernkwadranten.

Coaching is een creatief en motiverend proces dat energie vraagt, maar ook veel oplevert. De coaching helpt je:

je eigen vragen te kennen en antwoorden te vinden die werken voor jou

beperkingen overwinnen en mogelijkheden ontdekken

je eigen creatieve proces op gang te brengen

een plan te maken, stappen te zetten

vaardigheden te leren

ontwarren en ontrafelen van dat wat raakt en aandacht vraagt

helderheid te krijgen over je focus

ideale omstandigheden te creëren

je waarneming en bewustzijn te verruimen

nieuwe energie en inspiratie te krijgen

Geef je relaties vorm

Jouw volgende stap zetten we die samen?

Jouw vraag blijft altijd maatwerk.
Wil jij jouw specifieke situatie voorleggen en weten wat ik voor jou kan betekenen? Stel dan gerust je vraag.

Werkelijk luisteren naar jezelf, en de ander, leert ons dat het leven miljoenen alternatieven voor antwoorden en dilemma’s heeft.

{

Luisteren, checken en ontdekken

Mijn zus en ik hadden last van een terugkerend patroon dat ons beiden geen goed deed. In de coaching ontdekte ik, dat mijn beeld van haar enorm werd beperkt door wat ik dacht te weten. Juist omdat we elkaar zo lang kennen, waren er veel aannames. Die aannames zorgden voor  veel onbegrip en ruis. Echt luisteren naar elkaar, nieuwsgierig zijn naar hoe iets voor ons werkt en beiden gehoord worden, dat is de waarde die de coaching heeft opgeleverd. We hebben geleerd anders te kijken naar elkaar en ons patroon. Het gaf ruimte en begrip. Vandaaruit kunnen we verder.
Sammie Kuipers, coachcliënt

Familiesysteem & genealogie

 

Samen naar de coach

 

Meervoudige liefde & polyamorie