Familiesysteem en genealogie

De relatie met je familie (systeem)

De patronen die je hebt ontwikkeld en de rollen die je vanuit je gezin van herkomst op je hebt genomen, neem je mee je eigen leven in, vaak zonder dat je je daar bewust van bent. Maar…. je bent nu eenmaal verbonden met je familie en je familiesysteem. Je bent gevormd door de tradities en de plek waar je vandaan komt. Jouw opvattingen, patronen, normen en waarden zijn (onbewust) overgenomen van je ouders, grootouders en voorouders en vertellen ook iets over jouw persoonlijkheid. Het heeft invloed op jouw identiteit en jouw ‘belief’ systeem en hoe je je leven leeft en ervaart.

 

Om voorwaarts te kunnen gaan, vraagt dat soms om een blik achterwaarts.

Wanneer jij je bewust bent van je systeem van herkomst, helpt dat jou bij je groei en ontwikkeling en bij loskomen, begrijpen en aanvaarden. Het maakt het doorbreken van patronen makkelijker wanneer je begrijpt hoe dingen zijn gevormd en ontstaan.

Wanneer je vastloopt of ergens last van hebt, onderzoeken we of de oorsprong daarvan in je verleden ligt. Er kan een verstriktheid zijn tussen jouw familiesysteem en wie je zelf bent of wilt zijn. Weet jij dan wat van jezelf is en wat van een ander? En kun je de samenhang zien in wat zich voordoet bij jezelf? Waar kom jij uit voort? En wie ben je nu?

Coaching is een middel om je hierbij te helpen

Door de coaching krijg je inzicht in jouw rollen en patronen en onderzoek je welke invloed ze hebben op jouw dagelijkse leven. Welk effect hebben ze op je gevoelens, gedachten en gedrag en dat wat je bent gaan geloven? Je leert te (h)erkennen wat jou niet langer dient en je brengt verborgen dynamieken aan het licht die de bron kunnen zijn van belemmerende verstrikkingen. Hierdoor ontstaat er ruimte om op andere manieren naar deze verstrikkingen te kijken en je leven vorm te geven op een manier die bij je past. Je gaat datgene uit je familiesysteem dat bij je hoort, je sterk maakt en helpend voor je is, op waarde schatten en krachtig inzetten en versterken. Het is een creatief en motiverend proces dat energie vraagt, maar ook veel oplevert.

De relatie met je familie systeem

Jouw volgende stap zetten we die samen?

Jouw vraag blijft altijd maatwerk.
Wil jij jouw specifieke situatie voorleggen en weten wat ik voor jou kan betekenen? Stel dan gerust je vraag.

Jouw microgeschiedenis & genealogie

Van de mensen die je opvoeden krijg je niet alleen een hoop levenslessen mee, maar neem je ook dingen over. Ondanks dat deze mensen vaak een belangrijke rol spelen in je leven, weet je soms betrekkelijk weinig van ze. Heeft je familie altijd op de plek gewoond waar jij nu woont? Welke verhalen dragen je familieleden met zich mee? Grote kans dat, als je in de geschiedenis van je familie duikt, je allerlei bijzonderheden ontdekt. Ga aan de slag met jouw microgeschiedenis, een stukje geschiedenis op kleine schaal. Familieverhalen en familieachtergronden vallen onder microgeschiedenis, je doet dan onderzoek naar zaken die dichtbij je staan.

De verhalen van je voorouders vertellen ook iets over jouw persoonlijkheid

Je zult verbaasd zijn over wat het met je doet. Je beziet je eigen geschiedenis en hoe deze zich verhoudt in een iets groter grotere plaatje en historisch besef. En gaat ervaren dat je jouw leven niet op zichzelf staat, maar onderdeel uit maakt van zoveel meer.

Zoals takken aan een boom groeien, groeien ook wij allemaal in verschillende richtingen en toch blijven onze wortels als één

Ontdek jouw familieverhaal

Schijn licht op jouw eigen ontstaansgeschiedenis. Krijg door voorouderonderzoek de afstamming van jouw familie helder.

Ik help je door middel van een stukje genealogie, in combinatie met de historische context, een beeld te krijgen van toen en nu. Van je voorouders in het verleden, tot wie jij bent in het heden.

Er vindt een voorgesprek plaats om te bekijken wat in jouw situatite haalbaar is. En we brengen wensen en mogelijkheden in kaart.

Heb jij interesse in een voorgesprek om jouw mogelijkheden te bekijken?

Wil je weten hoe je jouw microgeschiedenis kan combineren met je coachvraag?

Stuur me je vraag of een terug bel verzoek met ditformulier. Ik help je met het helder krijgen van je volgende stap.

Geef je leven vorm 

Geef je relaties vorm 

Geef je werk vorm