Training In Balans met Stress

De training “In Balans met Stress” is een training met veel afwisseling en een energieke opbouw. Er is uitleg over de verschillende onderwerpen, afgewisseld met ervaringsgerichte oefeningen, zodat je vooral inzicht krijgt in jouw eigen relatie met (on)gezonde spanning en hoe je hier in je dagelijks leven mee kunt werken of zelfs spelen!stressbal

Stress en spanning kunnen zowel nuttig als schadelijk zijn. Zolang spanning en ontspanning met elkaar in balans zijn en elkaar regelmatig afwisselen is er niets aan de hand. Een bepaalde mate van gezonde spanning is ook nodig om prestaties neer te zetten. Stress ontstaat wanneer het gevoel van spanning langdurig is en de spanningsboog te hoog blijft. De gevolgen van stress kunnen enorm zijn, maar het is goed te zien dat stress niet het probleem is, maar het gevolg van een onderliggende oorzaak. Stress is niet aangeboren. Er is altijd de mogelijkheid om een gezonde balans in spanning te kunnen ervaren en invloed uit te oefenen op de eigen situatie. Zo blijft de stress in balans!

De training is gericht op:

  • Informatie over (on)gezonde spanning en de gevolgen daarvan. Wat is jouw relatie met stress en hoe raakt het je in je persoonlijk leven? Maar vooral; hoe kun je eigenschappen ontwikkelen om minder last van stress te hebben en het aangenamer voor jezelf te maken!
  • Onderzoeken van je gedachten en de kracht van gedachten; belemmerend? Helpend?
  • Luisteren naar het lichaam: wat vertelt jouw fysieke lijf je?
  • Inzicht krijgen in jouw energiegevers en energienemers. Hoe voed jij jezelf? Hoe zeg je “Stop!”
  • Kijken naar jouw levenshouding: welke keuzes maak jij? Wat is jouw eigen invloed?
  • Integreren van ervaringen in dagelijkse praktijk.

Wilt u meer weten over de training in Balans met Stress:

neem dan direct contact op!