Wat is polyamorie?

Polyamorie gaat er vanuit dat we van verschillende mensen op verschillende manieren kunnen houden. Ieder mens is immers uniek en iedere relatie die je met een ander hebt ook. Het is niet gebaseerd op de gedachte dat door het delen van de liefde, de liefde minder wordt, maar juist ‘hoe meer men liefheeft, hoe meer men kan liefhebben’.new paradigm ahead

Wat is Polyamorie?

Polyamorie betekent “meervoudige liefde”of “veel liefde” en staat voor een levenswijze waarbij erkend wordt dat het mogelijk is om van meer dan één persoon tegelijk te houden. Deze liefde uit zich in relaties waarbij vriendschap, intimiteit, een emotionele band, spirituele verbondenheid en/of seksualiteit kunnen samengaan zijn. Er zijn binnen de definitie van polyamorie veel verschillende relatievormen mogelijk, maar ze hebben gemeenschappelijk dat deze gebaseerd zijn op liefde, openheid, eerlijkheid en respect. Goedkeuring van alle betrokkenen is een belangrijk aspect. Het zal duidelijk zijn dat een goede, open communicatie hierbij onmisbaar is.

Wat is Monogamie?

Voor het Westen is monogamie de norm. Voor veel mensen werkt de monogamie zeer goed. Bij monogamie wordt trouw gedefinieerd als: “een verbintenis hebben met slechts één partner (tegelijkertijd), zonder andere seksuele of relationele partners te hebben tijdens de relatie”. Toch hebben of verlangen veel mensen naast hun echtelijke relatie een tweede relatie. Vreemdgaan, scheiden en seriële monogamie komen veelvuldig voor. Blijkbaar worstelen veel mensen met de liefde voor een ander persoon. Bij polyamorie staan partners elkaar toe deze gevoelens te hebben en ze samen te onderzoeken. En er eventueel iets mee te doen….

Bride Coaching organiseert regelmatig het poly café en begeleidt mensen met ingewikkelde relaties.

“Mensen denken dat een mens zijn liefde tussen zijn geliefden moet verdelen. Alsof het een fles is waar maar zoveel glazen uitgaan. Het tegenovergestelde is echter het geval. De liefde verdubbelt zich gewoon. En weer. En nog eens. En steeds opnieuw blijkt er genoeg liefde te zijn voor iedereen. Het is een wonderbaarlijke vermenigvuldiging. Maar zoals dat gaat met wonderen: wie er zelf niet bij is geweest, zal het niet willen geloven.”
(Arthur Japin uit “Zoals dat gaat met wonderen” )

Komende evenementen

Geen evenementen

Inschrijven nieuwsbriefOntvang HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi