Articles in Category: Artikelen polyamoriecafé

Alle artikelen gerelateerd aan Polyamorie cafes.

Alleen op grote hoogte is genoeg ruimte voor brede vleugels

on woensdag, 27 april 2016. Posted in Artikelen polyamoriecafé

~ verslag polyamoriecafé 14 april 2016 ~

Ruimte krijgen, ruimte nemen?

Art en Constantijn zijn flink wat jaren samen en getrouwd. Art is biseksueel. Hij heeft dat altijd geweten, maar toen hij een relatie kreeg met Constantijn, koos hij bewust voor een mannelijke levenspartner. Hij liet zijn biseksuele gevoelens los, althans, dat dacht hij. Het verlangen naar een vrouw in zijn leven bleef op de achtergrond aanwezig en de laatste tijd werd dat gevoel steeds dominanter. Het voelt als een gemis om een deel van zichzelf te ontkennen. Een deel van wie hij is, dat deel dat ook geleefd wil worden. Constantijn snapt Art en geeft Art alle ruimte iets te doen met dit verlangen. Ondanks de bevestiging van Constantijn heeft Art er grote moeite mee om die ruimte ook daadwerkelijk te nemen, omdat hij van mening is dat hij met het huwelijk een zodanige keuze voor Constantijn heeft gemaakt dat hij niet de vrijheid heeft naast zijn bestaande relatie ook een relatie met een vrouw aan te gaan. Art blijft last houden van schuldgevoelens; overvraagt hij Constantijn niet? Zorgt hij nu niet voor onrust omdat hij niet gelukkig is? Ze zijn naar het café gekomen om te horen of er mensen zijn die hier ervaring mee hebben.  

Waarom moeilijk doen, als het samen kan?

on vrijdag, 19 februari 2016. Posted in Artikelen polyamoriecafé

~ verslag polyamoriecafé 11 februari 2016: de waarde van delen~

De week voor aanvang van het polyamoriecafé in Houten (11-2-2016), liep het ineens storm. Aanmeldingen kwamen achter elkaar binnen. Om de kwaliteit en intimiteit van de avonden te waarborgen is er een grens van maximaal 25 deelnemers, maar een paar mensen vroegen expliciet om uitzondering op deze regel, omdat ze het zo ontzettend nodig hadden om te komen, te sparren en te delen. Tja, gaat polyamorie niet ook over het onderzoeken van grenzen en flexibiliteit? En over kijken waar mogelijkheden liggen? Uiteindelijk dus een lijst van 29 deelnemers. Helaas vielen er toch ook weer mensen af, maar een mooie groep van 24 deelnemers bleef over.

Ik geniet me een Aap

on dinsdag, 08 december 2015. Posted in Artikelen polyamoriecafé

~ verslag polyamoriecafé 26 november 2015~

Vandaag een groep van twintig mensen bij het polyamoriecafé in Houten. Verhalen en ervaringen worden gedeeld en brengen herkenning en verfrissing. Wat betekent polyamorie en liefde in jouw leven? Wat brengt je naar het café?

In de spagaat: lenig of blessure?

on vrijdag, 30 januari 2015. Posted in Artikelen polyamoriecafé

Het is sinds 2010 dat ik 1x per twee maanden een polyamoriecafé organiseer. Ik merkte dat de mensen die bij mij in coaching waren, vaak de behoefte hadden hun ervaringen te spiegelen met anderen. Een café bied hen de mogelijkheid die anderen te ontmoeten. Inspiratie opdoen, leren van elkaar, delen, ervaringen uitwisselen en horen hoe verschillende mensen met hun problemen, uitdagingen en processen omgaan. Nu ruim vier jaar later zie ik nog altijd de waarde van de cafés die mensen met non-monogame relaties bij elkaar brengt. Iedere keer komen er talrijke nieuwe mensen naar het café. Het bevestigt hoe waardevol deze plek is voor diegenen die informatie zoeken, en willen praten over, meervoudige liefde en relaties. Ook dit keer veel nieuwe gezichten, maar ook trouwe oude bekenden, die de weg naar het café telkens weer weten te vinden. Mooi om hun processen te volgen. Deze avond een fijn, gemêleerd gezelschap van diverse leeftijden , achtergronden en met verschillende relatievormen.

Gastblog van Mira Vink over het Polyamoriecafé in Houten 25.09.2014

on maandag, 27 oktober 2014. Posted in Artikelen polyamoriecafé

Maandelijks komen er in verschillende steden in Nederland mensen bij elkaar om te praten over polyamorie. Ik woonde een van die bijeenkomsten bij in Houten.

Van tevoren weet ik niet wat ik moet verwachten. Het polyamoriecafé, is dat een avond waar mensen komen om andere mensen te ontmoeten of is het meer een praatgroep voor ‘lotgenoten’? Wat voor mensen zouden erop afkomen? Deze vragen gaan door mijn hoofd als ik de cocktailzaal van restaurant De Engel binnen loop. Het is half negen en aan de bar zitten ongeveer vijftien mensen aan de thee en koffie. Op de bar staan koekjes.

 

Doen of laten; meer of minder praten?

on vrijdag, 21 februari 2014. Posted in Artikelen polyamoriecafé

Het eerste polyamoriecafé van het nieuwe jaar was donderdag 20 februari 2014 in Houten. Mensen die eerder kwamen zagen we terug; bijzonder om hun proces te volgen en te leren van hun ervaringen. Er waren ook nieuwe deelnemers met nieuwe verhalen. Doel van de avond: informatie uitwisselen, spiegelen, inspiratie opdoen en ervaringen delen.  

Komende evenementen

Geen evenementen

Inschrijven nieuwsbriefOntvang HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi