Persoonlijke coaching

Met persoonlijke coaching ontdek je steeds meer wie je werkelijk bent. Hoe ga jij om met levensvragen of problemen? Welke keuzes maak je, waar geloof je in en hoe draag je dat uit? Als coach ondersteun ik je bij het onderzoeken van deze thema’s en het vinden van antwoorden die werken voor jou. Misschien wil je leren ontspannen, iets volbrengen of juist loslaten. Ik help je in contact te komen met je eigen verlangens, beperkingen, talenten en daadkracht. Jouw eigen ervaringen en inzichten vormen de rode draad van de coaching. De coaching helpt je:hand hold tree

  • Helderheid te krijgen
  • Een plan te maken, stappen te zetten
  • Vaardigheden te leren
  • Ideale omstandigheden te creëren
  • Mogelijkheden te ontdekken en belemmeringen te overwinnen
  • Eigen creatieve proces op gang te brengen en verantwoordelijkheid nemen
  • Nieuwe energie en inspiratie te krijgen

Vaak is er een concrete aanleiding om te beginnen met een coachingstraject. Daarbij blijken vaak onderliggende thema’s een belangrijke rol te spelen. Niet alleen in deze situatie, maar ook bij eerdere gebeurtenissen in je leven. Denk daarbij aan thema’s als:

Ben jij niet tevreden over hoe bepaalde dingen lopen in je leven? Wil je het graag anders maar krijg je het maar niet voor elkaar? Coaching werkt. Wil je weten hoe ik je verder kan helpen? Neem contact met me op, of stel hier je vraag!

-----------------------------------------------------------

Zelfaanvaarding en zelfwaardering

Hoe kritisch ben je op jezelf als het gaat om wat je moet doen en hoe je het moet doen? Ben je net zo mild naar jezelf als naar anderen? Ben je wel eens trots op jezelf? Kun jij moeilijke situaties aan of loop je er liever voor weg? Kun je je eigen successen zien en waarderen?

Belemmerende en bevorderende overtuigingen en (gedachte)patronen

Je hebt je eigen overtuigingen en gedachtepatronen ontwikkeld in de loop der jaren. Deze overtuigingen hebben invloed op wat je doet. Tot welke beperkingen en mogelijkheden leiden jouw overtuigingen? Wat weerhoudt je ervan jezelf te zijn en te doen wat je wil? Welke overtuigingen werken goed voor jou en welke wil je loslaten?

Inzetten van je authenticiteit

Authenticiteit betekent echtheid, waarachtig zijn. Je bent jezelf, handelt vanuit je eigen drijfveren en bent je bewust van wat je wil en waar je voor staat. Hierdoor ben je geloofwaardig. Zet jij jouw authenticiteit in en ben je trouw aan je eigen persoonlijkheid? Durf je gebruik te maken van je eigen unieke talenten en kwaliteiten? De grootste kracht schuilt in zijn wie je bent.

Zelfsturing

We zijn vaak geneigd de oorzaak van problemen buiten onszelf te zoeken, net als de oplossingen. Maar de sleutel tot werkelijke verandering ligt in jezelf. Natuurlijk heb je niet overal invloed op, maar je kunt wel jouw verhouding tot de lastige dingen veranderen. Kies jij je eigen koers? Pak je de regie over je eigen leven? Ben je de schepper van je eigen proces?

Bewustzijnsverruiming en waarneming

Door je bewustzijn te verruimen wordt je vermogen tot besef, tot weten en tot erkennen van jezelf en de wereld om je heen, vergroot. Bewustzijn is meer dan je denken alleen. Het zijn ook je zintuiglijke waarnemingen en gevoelens. Neem jij je eigen lichaam, emoties, en reactiepatronen zonder oordeel waar, zodat verandering mogelijk wordt?

Luisteren en communiceren

Veel problemen en misverstanden worden opgelost met heldere communicatie. Hierbij is niet alleen de inhoud van het gesprek belangrijk, maar ook gevoelens, gedachten en de verbinding die je met de ander maakt. Hoe breng jij een boodschap over? Zeg je wat je bedoelt? Kun je luisteren en feedback geven?

Assertiviteit

Vind je het moeilijk een balans te vinden tussen het behartigen van je eigen belangen en rekening houden met de ander? Denk je dat je niet aardig wordt gevonden als je voor jezelf kiest? Durf je geen nee te zeggen? Assertiviteit ontwikkelen betekent je gedachten, gevoelens en meningen te uiten op een directe, eerlijke en gepaste wijze. Je komt op voor je eigen belangen en bent tegelijkertijd respectvol naar de ander.

Schaduwkanten en onderbelichte delen

In de schaduw van je bewustzijn stop je alles wat je niet wilt weten, zoals je angsten, boosheid en eigenschappen van jezelf die je niet waardeert. Het is ook het gebied waar je talenten sluimeren en waar sommige krachten en kwaliteiten van jezelf onderbelicht zijn gebleven. Wat mag er uit jouw schaduw komen? Welke delen van jezelf hebben aandacht nodig? Door je schaduwkanten te ontdekken kun je een completer mens worden.

Meditatie en ontspanning

Een krachtige, effectieve en directe manier om je te ontspannen is het doen van ontspanningsoefeningen of meditatie. Het is een manier om meer begrip te krijgen voor je functioneren en de diepere dimensies van jezelf en het bestaan te onderzoeken. Je leert je geest kalmeren, je gedachten, gevoelens en lichaam te observeren en te accepteren wat zich aandient in je leven. Het helpt je ook met de problemen van alle dag om te gaan. Je wordt stabieler, evenwichtiger. Het verbetert je concentratievermogens.

Loslaten

Door los te laten wat je belemmert kun je ontspannen en ontstaat er ruimte voor nieuwe dingen en ideeën. Dat maakt de weg vrij voor verandering. Loslaten kan nodig zijn met mensen, overtuigingen, ervaringen, gevoelens en bezittingen. Wat houd jij vast waardoor je niet verder kunt? Angst, pijn, verdriet? Of is loslaten voor jou luchtiger leven? Meer bewegen op de stroom? Wat wil jij vrijgeven?

Emotioneel lichaamswerk

Via ons lijf worden we bewogen, worden we (aan)geraakt op verschillende niveaus: fysiek, cognitief, emotioneel en spiritueel. In het lichaam worden ook veel lastige ervaringen en emoties weggestopt. Je lichaam waarschuwt je vaak als het echt tijd wordt om toch iets te doen met die ervaringen en emoties. Luisteren naar het lichaam wil zeggen dat je voelt en ervaart wat je lichaam wil zeggen als je bijvoorbeeld een ongedurig gevoel in je buik hebt, als je misselijk wordt, opeens een intense vermoeidheid voelt of spanning in je lijf houdt. Hoe meer we in ons lichaam aanwezig zijn, hoe meer we ervaren en voelen, hoe meer we in contact zijn met onszelf en de ander.

Persoonlijke kwaliteiten

Welke eigenschappen maken jou uniek? In veel gevallen ben je je niet bewust van wat je allemaal kunt en ben je meer gericht op wat niet goed gaat. Persoonlijke kwaliteiten komen van binnenuit en maken je bijzonder. Vaak zijn het eigenschappen of vaardigheden waarvan je zelf misschien zegt: “Dat kan toch iedereen?!” Door je persoonlijke kwaliteiten te onderzoeken en in te zetten word je een rijker mens en een bron van inspiratie voor anderen.

Komende evenementen

Geen evenementen

Inschrijven nieuwsbriefOntvang HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi