Articles in Category: Blogs

Van angst naar liefde…. Make that change

on vrijdag, 27 februari 2015. Posted in Blogs

Frank Boeijen zong het al: denk niet wit, denk niet zwart, maar in de kleur van je hart. Wanneer jij in je hart kijkt weet je dat het klopt, daar tref je jouw motortje aan. Vol van liefde en veelzijdigheid: in hoe je liefhebt, het leven ervaart, wat je ambieert, waar je warm voor loopt en waar je werkelijk voor wilt gaan. Het is er niet zwart/wit. Het is er kleurrijk. Juist die kleur in je hart is zo belangrijk om verschil te maken. Een verandering te brengen. Voor jezelf, de ander, voor de wereld.  

Boekentip: Houd me vast

on vrijdag, 20 februari 2015. Posted in Blogs

We zijn allemaal op zoek naar liefde, steun en verbondenheid. Soms vinden we die in onze relatie, dan weer even helemaal niet. Een beetje hulp kan dan nodig zijn, hulp om weer samen te gaan praten, een uitgedoofde relatie nieuw leven in te blazen, of een relatie die verkeerd dreigt te gaan te redden. Die hulp komt in dit boek van dr. Sue Johnson, ontwikkelaar van Emotionally Focused Couple Therapy. In "Houd me vast" maakt Sue Johnson de lezer deelgenoot van haar baanbrekende en buitengewoon succesvolle programma voor het creëren van hechte en veilige relaties.

Wet Werk en Zekerheid: veranderingen in het arbeidsrecht

on vrijdag, 20 februari 2015. Posted in Blogs

Het jaar 2014 is voor arbeidsrechtelijk Nederland een zéér bewogen jaar geweest. In een sneltreinvaart heeft de Regering het wetsvoorstel Wet Werk en Zekerheid (WWZ) door de 1e en 2e Kamer geloodst. In dit jaar treedt de wet gefaseerd in werking. Met andere woorden het arbeidsrecht is fundamenteel aan het veranderen!  

Een dag van Liefde, de liefde in beweging

on donderdag, 18 december 2014. Posted in Blogs

terugkijkend op het eerste symposium van de SPN, stichting polyamorie Nederland

Een dag van Liefde, de liefde in beweging

Eindelijk was het zover...

Bepakt en bezakt stap ik de auto in op weg naar Heerde. Het is koud, maar lucht is prachtig en het beloofd een mooie dag te worden. Om half negen zijn we op de locatie. Jan en Helene hebben de dag ervoor al veel voorbereidingen getroffen en de zaal ziet er mooi en sfeervol uit, uitnodigend wachtend op onze gasten. We regelen de laatste dingetjes. We maken trots een foto voor onze nieuwe banner. We hebben het toch maar geflikt. Het is nog nauwelijks drie maanden geleden dat we echt actief werden met SPN, sindsdien was het behoorlijk aanpoten en er waren meerdere momenten dat we dachten; is het organiseren van een groot symposium niet te ambitieus? Toch wilden we het neerzetten, voor onszelf om te vieren dat we deze uitdaging met elkaar zijn aangegaan, maar vooral voor onze doelgroep, zodat zij zich door ons konden laten verwelkomen op deze dag van de liefde, over de liefde en voor de liefde. En wat zijn we blij dat we hebben doorgezet! Want het gaf ons een boost, een gevoel van “hier doen we het voor” en het was zo fijn het met deze bijzondere groep mensen te delen.

Stichting Polyamorie Nederland

on maandag, 11 augustus 2014. Posted in Blogs

Stichting Polyamorie Nederland

YES! Op 30 juni 2014 handtekeningen gezet bij de notaris waarbij de onderlinge samenwerking met collega's is bestendigd door de oprichting van de Stichting Polyamorie Nederland!! De kogel is door de kerk en nu verder met plannen maken én vooral ten uitvoer brengen.

De kracht van kwetsbaarheid

on dinsdag, 15 juli 2014. Posted in Blogs

Laatst zei een vriendin tegen mij: jouw kracht ligt in je kwetsbaarheid. Een groot en mooi compliment. Als jong meisje, maar ook later toen ik opgroeide en mijn eerste baan kreeg, kreeg ik vaak te horen dat ik “teveel van mezelf liet zien”. Ik kon daar niet zo veel mee, want ik had het niet zo op dat ritueel van om elkaar heen dansen, door rollen aan te nemen, maskers op te zetten en gewenst gedrag te vertonen. Liever liet ik mijn echtheid zien, deelde ik wat me raakte, gaf ik aan waar mijn vragen en onzekerheden lagen en liet ik merken wat me bezighield of vreugde schonk. Het leverde me veel op: verhoudingen en contacten werden puurder en transparanter en vooral echter. Natuurlijk ging ik ook wel eens door mijn hoeven. Soms gaf ik teveel van mezelf weg. En dan waren er altijd wel mensen die me waarschuwden en me lieten voelen dat kwetsbaarheid ‘gevaarlijk’ was of erger nog: zwakte. En door sommige ervaringen liet ik dan minder van mezelf zien. Maar diep in mijn hart voelde ik: kwetsbaarheid is juist kracht! Wat er ook gebeurt, het voelt goed en oprecht en brengt me altijd verder. Vanuit kwetsbaarheid groeit creativiteit, liefde, vertrouwen en vreugde.

Inschrijven nieuwsbriefOntvang HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi